May 02 2023•Oded B
בעוד שכ-10% – 20% מהתינוקות בעולם יפתחו אסטמה של העור, מחלת העור הזו אינה פוסחת על כ-6% – 8% מאוכלוסיית המבוגרים. אם אתם או התינוק שלכם סובלים ממצב זה, חשוב לדעת שיש בימינו לא מעט טיפולים אשר יכולים להקנות אורח חיים איכותי יותר – המשיכו לקרוא.
אטופיק דרמטיטיס, מה שגם ידוע בכינויים כמו אקזמה ואסטמה של העור, הוא מצב שכיח בקרב אוכלוסיות גילאים שונות, אך במיוחד בקרב תינוקות. זה בד”כ מתחיל בחודשים הראשונים לחייו של התינוק ויכול להימשך עד גיל שנה וגם יותר, כאשר הטיפול למחלת עור זו מבוסס בעיקר על תרופות דרך הפה, אבל לא רק. מעבר לתרופות אוראליות, ניתן לבחור בטיפולים הבאים:
בראש ובראשונה, התסמינים בד”כ יכללו כתמים אדומים ומגרדים על העור. אם כתמים אילו אינם מטופלים (לרוב משומנים), הם עלולים להתייבש ולהיסדק עם הזמן, מה שיוביל לגירוי חזק יותר ברוב המקרים. תסמינים נוספים יכולים לכלול את הבאים:
בשלב זה חשוב לציין, כי אטופיק דרמטיטיס אינה מדבקת, ולכן אין צורך לדאוג לגבי העברת המחלה מהתינוק לבני המשפחה האחרים.
אכן כן, יש מספר גורמים סביבתיים אשר יכולים להחמיר את האסטמה העורית של התינוק, כמו למשל:
כמו כן, ישנם מספר פקטורים שיכולים להגביר את הסיכוי של תינוקות לפתח אטופיק דרמטיטיס. הפקטורים האלו כוללים:
טיפול נקודתי, משמע הקלה על הכאבים ולאו דווקא מציאת מזור לכאבים הכרוניים והגירודים הבלתי פוסקים. אפשר לנסות מקלחות קצרות של כ-5 דקות, ניתן להשתמש בקרמים מסוימים ואפילו לקבל טיפול אצל רופא עור. כך או כך, חשוב לעשות זאת בליווי רפואי או טיפולי אחר.
אם אתם מתמודדים עם גירודים שאינם פוסקים, או שמא התינוק שלכם סובל מהמצב, אנחנו מזמינים אתכם לעצור הכול ולהפנים חד משמעית: אין חובה לחיות עם גירודים בגוף. צוות atopicom מזמין אתכם לקבל ייעוץ ללא התחייבות ולעשות CUT לגירודים – צרו קשר היום.