כיצד לפעול במקרה של רשלנות רפואית?

June 15 2023Oded B

כמה מילים על רשלנות רפואית – ממה יכולה להיגרם?

על פי החוק בישראל ובמדינות מתוקנות בעולם, רשלנות רפואית למעשה מהווה כל מעשה או מחדל של איש מקצוע בתחום הבריאות. זאת, כאשר אותו מעשה (או אי-מעשה כמו אי-אבחון) אינו עולה בקנה אחד עם הסטנדרט הרפואי המקובל. מה חשוב לדעת על כך? – קראו כאן.

בסופו של דבר, בין אם מדברים על רשלנות רפואית בהריון או בלידה, או בכלל באופן כללי, הנקודה היא שאותה רשלנות בד”כ גורמת נזק למטופלת. כאשר מקרה כזה קורה, עורך דין רשלנות רפואית יצטרך להוכיח כי אחד או יותר מהאירועים הבאים התרחשו:

  • אבחנה שגויה
  • אי אבחון
  • טעויות תרופתיות
  • טעויות ניתוחיות
  • פציעות לידה, אי זיהוי מצוקה של עובר ועוד.

כיצד נמנעים מרשלנות רפואית?

לפני שנעבור על מספר דגשים בנושא, חשוב לציין שלעיתים, גם אם המטופלים נוקטים בכל פעולות המנע האפשריות, הם עדיין עלולים למצוא את עצמם מעורבים ברשלנות מהסוג הרפואי. זאת, משום שהמקרים הללו מורכבים מאוד ולא תמיד ניתן באמת לשלוט את הנסיבות המובילות לפגיעות שונות.

הנה כמה טיפים להימנעות מרשלנות רפואית:

1) תקשורת בין מטופלים לרופאים

המפתח להימנעות מרשלנות רפואית הוא תקשורת בין המטופלים למטפליהם. מטופלים צריכים תמיד לקבל חוות דעת שנייה, ובמיוחד אם יש להם ספקות לגבי טיפולים או אבחנות. בשורה התחתונה, זה יכול להציל חיים.

2) ריכוז כלל המסמכים הרפואיים

מומלץ כי מטופלים יוודאו שכל המסמכים הקשורים לטיפול שלהם מדויקים ומעודכנים. אם יש אי התאמות בתיעוד, על המטופלים להביא זאת לידיעת הרופא מיד. בעתיד, אם חלילה תצטרכו עורך דין נזיקין למקרה של רשלנות רפואית, מוטב שכלל המסמכים יהיו אצלכם.

3) הבנת האבחנה הרפואית

באופן כללי, תמיד בקשו מהרופא שלכם להסביר את האבחנה בשפה פשוטה, ואל תהססו לבקש מידע נוסף או הבהרה במקרה הצורך

4) אל תפחדו לשאול שאלות

במילים הכי פשוטות, שאילת שאלות יכולה בעצם לעזור להבטיח שכל החששות השונים שלכם יטופלו בהתאם, בין אם ברמה הפיזית, הנפשית או הרגשית. חשוב לשאול על תופעות לוואי אפשריות לפני תחילת טיפול חדש, ולוודא שאתם מבינים מה יקרה אם הטיפול לא יצליח.

5) קבלת חוות דעת נוספת

אחד הטיפים החשובים שלנו אליכם הוא, לא לחשוש לבקש חוות דעת שנייה ואפילו שלישית במקרה הצורך. נקודת מבט שונה מרופא אחר היא תמיד אופציה, והיא יכולה להיות מועילה במיוחד כאשר מתמודדים עם בעיה מורכבת או רצינית.

6) זכותכם לבחור שירותי רפואה

על פי החוק בישראל, יש לכם זכות מלאה להחליף רופא בכל רבעון. אם אתם חוששים מפני רשלנות רפואית חלילה, או שמא אינכם בוטחים ברופא שלכם, הרימו צלצול לקופת החולים (לא צריך להגיע פיזית, לא למכבי או לאומית, כללית או מאוחדת) ודווחו כי ברצונכם להחליף רופא.

לסיכום, ייתכן שצריך סיוע משפטי?

לסיכומו של דבר, להקשיב לטיפים שונים כדי להימנע מרשלנות רפואית זה מעולה. אבל, לדאבוננו גם כל הטיפים שבעולם לעיתים לא יצליחו להציל את המטופל\ת מרשלנות של גורם רפואי. לכן, אם חלילה נפגעתם כתוצאה מרשלנות רפואית, מוטב לאתר במיידי עורך דין רשלנות רפואית המתמחה בסוג המקרה שלכם.

בסופו של יום, קחו בחשבון כי התהליך המשפטי והסיוע מאת עו”ד רשלנות רפואית, אלו הם דברים שעשויים לקחת זמן, אז התאזרו בסובלנות. מערכת ובתי המשפט בישראל עמוסים מאוד, והמקרים האלו גם מורכבים להוכחה, כך שסובלנות היא מילת המפתח כאן. בהצלחה!

#עו"ד רשלנות רפואית
#עורך דין רשלנות רפואית
#רשלנות רפואית
#רשלנות של רופא
Share: